http://www.indohaz.hu
Legutóbb módosítottam:
2007. március 31-én

Lilla-napi kisvonatozás
    A közelgő Lilla-nap alkalmából 2007. február 17-én, szombaton első alkalommal rendezik meg a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton a Lilla-napi vonatozást. A program keretében gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedik Miskolc és Garadna között, egy rövid személyvonat élén (...)
Indóház – 2006. december–2007. január
Magánvasúti csemegék Bajorországban
    Különleges, együtt ritkán előforduló mozdonyokat lehetett látni november 6-án Kempten (Allgäu) főpályaudvarán. Az első feltűnést a 2004-es gyártású DE 673 pályaszámú Class 66 típusú dízelmozdony (balra fent) keltette, mely a Häfen und Güterverkehr Köln AG kötelékében közlekedik (...)
Indóház – 2006. december–2007. január
Gyarapít az Egererdő
    A gyöngyösi, szilvásváradi és felsőtárkányi erdei vasutakat üzemeltető Egererdő Zrt. október második hétvégéjén Felsőtárkányban rendezte meg összevont kisvasúti napját. A megnyitón kiderült, még az ősszel megkezdődik a gyöngyösi Mátravasút lajosházi szárnyvonalának felújítása, (...)
Indóház – 2006. november
Helsinkiig érnek a magyar kisvasutak
    Október 19-én nyílt meg Helsinkiben, a délkelet-finnországi fotógalériában Jakóts Ádám, Schulek Tibor és Varga Péter Magyarország kisvasútjait bemutató vándorkiállítása. A kiállítás anyaga huszonnégy színes, képekből, finn és angol nyelvű rövid leírásokból álló tabló, melyek ízelítőt (...)
Indóház – 2006. november
Kisvasúti nap a LÁEV-en
    Miskolcon május 27-én rendezték meg a kisvasút napját. Az idei év újdonsága a légfékesített gőzös és a felújított B-26-os mozdony volt. A gőzössel már a Dorottya utcában találkozhattak a résztvevők, ami a légsűrítőnek köszönhető ütemes szuszogásával immár (...)
Indóház – 2006. július
Száz év, és a magány
Aradon gyártották a favázas kocsit
    A Szarvaskő környéki kirándulók felkereshetik az egykori Egri Úttörővasút végállomását is. Így tettünk mi is, még áprilisban. Egyes hírek szerint egy, a néhai bodrogközi kisvasútról származó kocsit kellett volna itt (...)
Indóház – 2005. július
Kisvasúti nap Lillafüreden
    Május 28-án rendezték meg a Lillafüredi Állami Erdei Vasút kisvasúti napját. A program ez alkalommal a Csanyik-völgybe vezetett, az Északerdő Rt. legújabb, Csanyiki Csemete Erdészeti Erdei Iskolájáig.
Indóház – 2005. július
Új kocsi Szilvásváradon
    Április közepére készült el a Szilvásváradi ÁEV legújabb nyitott személykocsija. A jármű a kisvasút helyi műhelyében készült egy régi balatonfenyvesi Bak kocsi alvázának felhasználásával. Az „előd” Bak-ból ezen kívül viszont más részlet nem maradt, még a forgóvázak sem. (...)
Indóház – 2005. június
Siklás egy jobbos ívben
Emlékezetes kisvasúti nap a 80 éves Mesztegnyői ÁEV-en
    Április 23-án tartották a Mesztegnyői Állami Erdei Vasút idei kisvasúti napját. A rendezvényre – a 37-es vonal „utasbarát” menetrendjének is köszönhetően – akár kerékpárral is érdemes volt eljutni.
Indóház – 2005. június

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!