Az oldalra felkerült:
2010. augusztus 6-án

Kisvasúti nap vonat nélkül Kecskeméten
2010. augusztus 13-14.

    Sajnos ez a mottója a Vasúttörténeti Alapítványnak az idei, XXV. Jubileumi Találkozón a Kecskeméti kisvasúton valaha közlekedő „Bugaci Kispöfögő” barátai részére. Az Alapítvány a kisvasút remélhetőleg csak átmeneti üzemszünete ellenére úgy döntött, hogy a Magyarországon elsőként hagyománnyá vált kisvasúti nosztalgiautazások sorát nem szakíthatja meg. Huszonnégy alkalommal sikerült megszervezniük a bugaci pöfögést, igaz, hogy a tavalyit már nem gőzössel, de így is sokak számára emlékezetes módon.

A „Bugaci Kispöfögő” barátainak
XXV. Nemzetközi Találkozója
– program, .pdf

    Idén a meghívó szerint kiállításon mutatnak be olyan relikviákat, dokumentációkat a kisvasút és az elmúlt huszonöt év történéseiből, melyeket így összegyűjtve csak itt és most láthatnak az érdeklődők. Közreadnak ezen kívül rengeteg relikviát, dokumentációt a huszonöt év történéseiről, melyek akár ingyen, akár adományért cserébe elvihetők emlékbe.

    Lehet, hogy a vonatnélküliség nem nagyon vonzza majd a látogatókat Kecskemétre, de a látottak és a konferenciánkon elhangzottak remélhetőleg mégis kárpótolják őket, valamint ez is egy jel lehet arra, hogy az emberek visszavárják a kisvonatokat a bugaci pusztába.

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!