Az oldalra felkerült:
2015. január 6-án

    A különvonatra előzetes regisztráció alapján minden hely elkelt! További jelentkezéseket sajnos nem tudunk elfogadni. Aki lemaradt, ne csüggedjen, lesz még vonat idén Mahócára!
2015. január 16. 16:10


    A különvonatra az előzetes regisztráció alapján közel minden hely elkelt! Mostantól fogva csak rendkívül korlátozott számban, illetve lemondás esetén fogadunk el új jelentkezéseket! Aki lemaradt, ne csüggedjen, lesz még vonat idén Mahócára!
2015. január 13. 22:55


Különvonat Mahócára!
...a téli erdő csendjében

2015. január 17. szombat
Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2015. január 15. 23:59    Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idei első különvonatát Mahócára indítja 2015. január 17-én a téli csendbe burkolódzó Bükk erdeibe. A különvonat utasai számára változatos programokkal készül a társaság csanyiki és fónagysági erdei iskolája is. Vasútbarátoknak lesz fotósvonat is, de természetjárókat, gyermekes családokat egyaránt szeretettel várunk!


    Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban, elsősorban zárt személykocsikból fog állni, de szükség esetén egy-két nyitott kocsi is a vonat részét képezheti majd, ami a téli szezonban igazi különlegesség. Vonógépként a tervek szerint a LÁEV két C-50-es kismozdonya fog szolgálni.

* * *

PROGRAMOK AZ ERDEI ISKOLÁKBAN:
  • CSANYIKI ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA    A csanyiki erdei iskola kézműves játszóházzal készül, ahol a résztvevők ajándék- és dísztárgyakat készíthetnek természetes anyagokból. Mindemellett bepillantást kaphatunk Nagyszüleink konyhájájába, de lesz kukoricamorzsoló verseny is.
  • FÓNAGYSÁGI BAGOLY-VÁR ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA    A fónagysági erdei iskolába rövid erdei séta indul Mahóca állomásról. A helyszínen Erdőtündér vezényletével hóállatkészítő verseny várja a vállalkozó kedvűeket, de érdemes lesz betérni Molnár Viktor LÁEV-vonatvezető természetfotó-kiállítására is.

    Az erdei iskolai programokon való részvétel a különvonat utasai számára díjmentes. A helyszínen szerény ebéddel (főtt virsli mustárral és kenyérrel) is szolgálni tudunk, melynek ára 600 Ft,-/adag.


AJÁNLOTT EGYÉNI PROGRAMOK MAHÓCA KÖRNYÉKÉN:
  • ANDÓKÚT    A szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója Andókút. A mesébe illő kis erdei tisztáson forrás és forrástó található, partján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütő helyekkel.
  • TANÖSVÉNY    Mahóca állomás és a kisvasút andókúti megállóhelye között húzódik a mintegy 2,7 kilométer hosszú Varbói Erdei Tanösvény. Bejárása során bepillantást nyerhetünk az erdőgazdálkodás és a környékbeli természeti szépségek világába.
  • KIRÁNDULÁS    Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe, vagy Lillafüredre is ellátogathatunk, ahonnan a hazatérésre a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasaink.
* * *

MENETREND:

KIRÁNDULÓVONATOK menetrendje:

9:00-tól   gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson
     - jegyváltás előzetes regisztráció alapján

9:30   Kirándulóvonat indulása Miskolc-Dorottya utca állomásról
10:00/10:05   Csanyik-Erdei Iskola
     - erdei iskolai programok résztvevői leszállnak
10:37/10:39   Ortástető
10:53/10:54   Andókút
11:00   Érkezés Mahócára
     - egyéni programok
     - fotósvonat

11:40   Kirándulóvonat indulása Csanyik-Erdei Iskolától Mahócára
     - az erdei iskolai programok résztvevőinek
12:12   Ortástető, áthaladás
12:26/12:27   Andókút
12:33   Érkezés Mahócára
     - séta a fónagysági erdei iskolához

13:20   1. kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolcra
13:25/13:26   Andókút
14:13/14:15   Papírgyár
     - csatlakozás a garadnai menetrend szerinti (ind. 14:15) vonathoz
14:30   1. kirándulóvonat visszaérkezése Miskolcra

14:55   2. kirándulóvonat visszaindulása Mahócáról Miskolcra
     - a fónagysági programok résztvevőinek ezt ajánljuk!
15:00/15:01   Andókút
16:05   2. kirándulóvonat visszaérkezése Miskolcra

A FOTÓSVONAT menetrendje:

11:15   fotósvonat indulása Mahócáról Ortástetőre
     - útközben fotómegállásokkal
12:06/12:20   Ortástető
     - közben „vonatkeresztezés” a Mahóca felé közlekedő kirándulóvonattal
13:16   fotósvonat visszaérkezése Mahócára

    A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenünk.

* * *

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Kedvezményes árú jegyek a kirándulóvonatra:

    Felnőtteknek 2100 Ft,-/fő, gyermekeknek (14 éves kor alatt) 1200 Ft,-/fő

Érvényes a Miskolc-Dorottya utca – Mahóca közti egyszeri menettérti utazásra bármely kirándulóvonaton a program szerinti útmegszakításokkal. Egyszeri, megszakítás nélküli visszautazásra Garadna – Miskolc-Dorottya utca között is érvényes.


Kedvezményes árú fotósvonati kiegészítő jegy:

    Egységesen 1100 Ft,-/fő

Érvényes kirándulóvonati jegy váltása mellett a fotósvonaton Mahóca – Ortástető – Mahóca viszonylatban.


Kedvezményes jegy váltásának feltétele az előzetes regisztráció!Kedvezményes jegyek legkésőbb 2015. január 15-én 23:59-ig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon! A teljesárú jegyek díja: felnőtt: 2400,-, gyermek: 1400,-, fotós: 1400 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (9:00 órától) az állomáson.


4 éven aluli gyermekek számára a különvonatokon való utazás díjmentes.


Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (2100 / 2400 Ft,-/kutya áron).


Kerékpár gyermekjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1200 / 1400 Ft,-/kerékpár áron), ám korlátozott számban.


* * *

JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK MEGADNI:

  • a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető,
  • részt kíván-e venni az erdei iskolai programokon
  • részt kíván-e venni a fotósvonaton.

JELENTKEZÉS / információ: kisvasut@eszakerdo.hu

    Minden jelentkezést legfeljebb 1 munkanapon belül visszaigazolunk!FIGYELEM!
  • A programon alkalmas kirándulóöltözet és időjárásálló túracipő viselése ajánlott!
  • Andókút és Mahóca állomás közvetlen környezete kiépített infrastruktúra (melegedő, wc, büfé, stb.) nélküli erdei kirándulóhelyek. Időtöltését ennek figyelembevételével tervezze.

Képgalériák korábbi szárnyvonali rendezvényeinkről:
Pirostojás Expressz 2014. április 19.
    Idén először rendezett húsvéti programot az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán. Ez alkalomból a szárnyvonalat vette célba egy különvonat, kíváncsi gyermekekkel és szüleikkel a „,fedélzetén”. A vonat Ortástető állomásig közlekedett, ahonnan egy rövid meglepetésprogram után visszatért a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolához. Az erdei iskola (...)
Őszi különvonat Ortástetőre 2013. október 19.
    Idei harmadik ortástetői különvonatunk ezennel az őszi erdőt vette célba. Szerelvényünk gyönyörű sárga-barna lombok alatt haladt célja felé, rajta mintegy 180 utassal. Aki pedig az állatkerti séta helyett kicsit továbbsétált Ortástetőtől Andókút felé, kellemes meglepetésben lehetett része: láthatta, hogy megkezdődött a szárnyvonal nem járt szakaszának felújítása, (...)


Csatlakozzon hozzánk és ajánljon ismerőseinek is!„Különvonat Mahócára”


Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!