Az oldalra felkerült:
2015. január 29-én

Lilla-napi vonatozás
...mi szem, s szájnak ingere

2015. február 21. szombat
Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2015. február 19. 23:59    Lilla-napi vonatozást rendez az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2015. február 21-én, szombaton a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fővonalán. Ilyen még nem volt, ugyanis a Miskolc-Dorottya utcáról induló különvonat utasai Garadnán leszállva egy hagyományos falusi disznótor kezdetére érkeznek majd! A Mókus Odú erdei falatozó ehhez illő mulatsággal, finom falatokkal és italokkal készül. A gasztronómiai élmények mellett vezetett erdei sétát indítunk a megújult Pisztráng Tanösvényre, útba ejtve a Lillafüredi Pisztrángtelepet is.


    Szerelvényünk a téli időjárásnak megfelelő összeállításban, Mk48-as mozdonyból és a LÁEV idén télre megújult zárt Bax sorozatú személykocsijaiból fog állni.

* * *

PROGRAMOK:
  • DISZNÓTOROS GARADNÁN    A garadnai érkezést követően indul a mulatság! A Mókus Odú meglepetéssel fogadja a különvonat utasait, kezdetét veszi a látványos falusi disznótor és munkába lép a böllér. A „pórul járt” malac feldolgozásához – többek között hurka- és kolbásztöltéshez – a vállalkozó kedvűek közreműködésére is számítunk! A helyben készült hurkából, kolbászból, szalonnából és egyéb finomságokból vásárolni is lehet majd. A rendezvény végéig zene, tánc, mulatság szolgálja a jó hangulatot és sétakocsikázásra is lehetőség lesz a környéken. Ebédlehetőség ugyanitt.
  • LILLAFÜREDI PISZTRÁNG    A disznóvágás után, a malac feldolgozásának kezdetekor (kb. 11:30 órakor) az érdeklődők számára szakavatott erdész vezetésével séta indul a megújult Pisztráng Tanösvényre. A könnyű erdei séta során rendhagyó módon útba ejtjük a neves Lillafüredi Pisztrángtelepet is, ahol a telep vezetője ismerteti majd a garadna-völgyi haltenyésztés mikéntjét. A Pisztrángtelepen halvásárlásra is lehetőség lesz. A séta kb. 14:00 órakor ér véget Garadnán, ahol a diszntóros ebéd várja majd a résztvevőket.

    A Mókus Odú erdei falatozó helyben készült disznótoros ebédet kínál vendégeinek! A véres és májas hurkából, kolbászból és pecsenyéből álló, párolt káposztával és kenyérrel körített ebéd ára 1600 Ft,-/adag.
    Ebédigényét jelentkezéskor kérjük előre jelezze, ára a helyszínen fizetendő.


* * *

MENETREND, PROGRAMOK:


8:45-től   gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson
     - jegyváltás előzetes regisztráció alapján

9:15   Különvonat indulása Miskolc-Dorottya utca állomásról
     - a különvonat Garadnáig nem áll meg, esetleges lillafüredi felszállási igényét kérjük a jelentkezéskor előre jelezze!
10:08   Érkezés Garadnára
     - vendégek fogadása meglepetéssel, disznótor kezdete

~11:30-tól   – disznótor – húsfeldolgozás kezdete, hurka-, kolbász töltés a résztvevők bevonásával
  – Pisztráng Tanösvény bejárásának kezdete, séta a Pisztrángtelephez
~14:00   Visszaérkezés Garadnára a tanösvény-bejárásról, disznótoros ebéd a Mókus Odúnál

15:15   Visszaindulás Garadnáról Miskolcra
15:35/15:40   Lillafüred
16:13   Visszaérkezés Miskolc-Dorottya utca állomásra

Korábban visszatérni szándékozó vendégeinknek rendelkezésre állnak a LÁEV menetrend szerinti járatai az alábbi indulási időkkel:

Garadna indul:   11:30, 12:45, 14:00
     - menetidő Miskolcig: 58 perc

    A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenünk.

* * *

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Kedvezményes árú jegyek a különvonatra:

    Felnőtteknek 1800 Ft,-/fő, gyermekeknek (14 éves kor alatt) 1200 Ft,-/fő

Érvényes a Miskolc-Dorottya utca – Garadna közti egyszeri menettérti utazásra a különvonaton, illetve visszaútban bármely menetrend szerinti vonaton.


Kedvezményes jegy váltásának feltétele az előzetes regisztráció!Kedvezményes jegyek legkésőbb 2015. február 19-én 23:59-ig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon! A teljesárú jegyek díja: felnőtt: 2100,-, gyermek: 1400 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (8:45 órától) az állomáson.


Lilla nevű utasaink számára e napon a különvonatokon való utazás díjmentes!


4 éven aluli gyermekek számára a különvonatokon való utazás díjmentes.


Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1800 / 2100 Ft,-/kutya áron).


Kerékpár gyermekjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1200 / 1400 Ft,-/kerékpár áron), ám korlátozott számban.


* * *

JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK MEGADNI:

  • a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető,
  • részt kíván-e venni a tanösvény-bejáráson
  • kér-e disznótoros ebédet - és ha igen, mennyit - a Mókus Odúban.

JELENTKEZÉS / információ: kisvasut@eszakerdo.hu

    Minden jelentkezést legfeljebb 1 munkanapon belül visszaigazolunk!FIGYELEM!
  • A programon alkalmas kirándulóöltözet és időjárásálló túracipő viselése ajánlott!
  • Garadnán a Mókus Odú büfé fűtött terének befogadóképessége korlátozott!

Képgalériák korábbi hasonló rendezvényeinkről:
Lilla-napi vonatozás 2014. február 15.
    Lilla-napja előtt egy nappal rendezte meg idén az ÉSZAKERDŐ Zrt. a lassan már hagyománnyá váló Lilla-napi vonatozást. A program során két különvonat indult Garadnára: a kirándulóvonat utasai a 100 évvel ezelőtt elhunyt Herman Ottó munkásságával ismerkedhettek meg, majd sétát tehettek a nemrég megújult lillafüredi függőkertekben és a Pisztráng tanösvényen. (...)
Lilla-napi különvonat Ortástetőre és... 2013. február 16.
    Az idei Lilla-napon immár harmadik alkalommal indítottunk különvonatot a LÁEV szárnyvonalára, annak 2008. óta tartó kényszerű üzemszünete óta. A programra előzetes várakozásinkat is meghaladva minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott, közel 160 fő volt kíváncsi a rendezvényre. A vonat így két mozdonnyal és hat kocsival közlekedett, először a szárnyvonalra, majd (...)


Csatlakozzon hozzánk és ajánljon ismerőseinek is!„Lilla-napi vonatozás”


Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!