Az oldalra felkerült:
2015. február 23-án

Fotótehervonat Mahócára!
...az első szárnyvonali tehervonat több évtizednyi szünet után

2015. március 15. vasárnap
Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2015. március 13. 23:59    Az ÉSZAKERDŐ Zrt. nemzeti ünnepünkön különleges különvonatot indít a LÁEV Mahócai szárnyvonalára, elsősorban vasútfanatikusok és -fotósok számára. A leendő szerelvény azokat a régmúlt időket idézi majd, amikor még mindennapos volt kisvasútjainkon a teherszállítás: fával rakott tehervonat járja majd a szárnyvonalat, útját számtalan, szebbnél-szebb helyen tartott fotómegállással tarkítva. A mahócai vonalon immár évtizedek óta nem közlekedett igazi tehervonat, így az alkalom valódi különlegesség lesz minden arra fogékony kisvasútbarát számára.


    A fényképezéshez a tavaszi ébredés előtti táj ideális, tekintve, hogy a vasút vonalvezetése lombok és levelek híján a legjobban ekkor áttekinthető.

    Tehervonatunk főként fával rakott teherkocsikból (ill. truck párból) fog állni, míg a fotósok a kisvasút személykocsijaiban utazhatnak majd. Azt, hogy zárt, vagy nyitott személykocsikat viszünk-e, az az akkori időjárás függvényében dől majd el, de inkább nyitott kocsikat tervezünk a jobb kilátás érdekében. A vonatokat a kisvasút C-50-es mozdonyai fogják továbbítani, de Csanyik-Erdei Iskoláig Mk48-as feltűnése is várható. A fával rakott teherkocsikkal a C-50-esek korlátozott teljesítőképessége okán Ortástető állomáson találkozunk majd, a tehervonatozás ott kezdődik. Tervezünk vegyesvonatot és önnálló tehervonati összeállítást is.

    A szárnyvonalon alapvetően „kötetlen” menetrend szerint közlekedünk majd, a technikai és forgalmi adottságok figyelembevétele mellett maximálisan a fotózási szempontokhoz igazodva. Előzetes elképzeléseink szerint összesen 160 perc, azaz közel 3 óra „tiszta” fotózási idő áll majd rendelkezésünkre, de sötétedésig még további közel 2 óránk van, amit akár szintén kihasználhatunk.


MENETREND:


9:00-tól   gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson
     - jegyváltás előzetes regisztráció alapján

9:30   Különvonat indulása Miskolc-Dorottya utca állomásról
9:55/10:00   Csanyik-Erdei Iskola
10:32/10:50   Ortástető
kb. 12:00   Érkezés Mahócára

kb. 12:30   Visszaindulás Mahócáról Miskolcra
kb. 16:00   Visszaérkezés Miskolc-Dorottya utca állomásra

A menetrend a szárnyvonalon erősen „kötetlen” jellegű. Visszaérkezés várhatóan 16:00 óráig, de az igények szerint legkésőbb sötétedésig – 17:42.


    A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenünk.


RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Kedvezményes árú jegyek a fotósvonatra:

    Felnőtteknek 3200 Ft,-/fő, gyermekeknek (14 éves kor alatt) 2300 Ft,-/fő

Érvényes a Miskolc-Dorottya utca – Mahóca közti egyszeri menettérti utazásra a fotósvonaton, illetve visszaútban Garadna – Miskolc-Dorottya utca között is bármely menetrend szerinti vonaton.


Kedvezményes jegy váltásának feltétele az előzetes regisztráció!Kedvezményes jegyek legkésőbb 2015. március 13-án 23:59-ig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon! A teljesárú jegyek díja: felnőtt: 3800,-, gyermek: 2800 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (8:45 órától) az állomáson.


4 éven aluli gyermekek számára a különvonaton való utazás díjmentes.


Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (3200 / 3800 Ft,-/kutya áron).


Kerékpár gyermekjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (2300 / 2800 Ft,-/kerékpár áron), ám korlátozott számban.JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK MEGADNI:

  • a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető,

JELENTKEZÉS / információ: kisvasut@eszakerdo.hu

    Minden jelentkezést legfeljebb 1 munkanapon belül visszaigazolunk!FIGYELEM!
  • A programon alkalmas kirándulóöltözet és időjárásálló túracipő viselése ajánlott!
  • Mahóca állomás közvetlen környezete kiépített infrastruktúra (melegedő, wc, büfé, stb.) nélküli erdei kirándulóhely. Időtöltését ennek figyelembevételével tervezze.
  • A programot rossz idő esetén is megrendezzük, változatlan tartalommal.


Csatlakozzon hozzánk és ajánljon ismerőseinek is!„Fotótehervonat Mahócára”


Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!