Az oldalra felkerült:
2015. március 17-én
SZÁLLÁSHELYNEK AJÁNLJUK:

    A rendezvényre a szerelvény szűkös kapacitásai okán már csak erősen korlátozott számban, elsősorban lemondás esetén fogadunk el további jelentkezéseket!
2015. április 1.


PIROSTOJÁS EXPRESSZ
Andókútra és a Csanyiki Erdei Iskolához


2015. április 3. péntek
Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2015. április 1. 23:59    Tavalyi nagy sikerű rendezvényünk után az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is elindítja Pirostojás Expressz különvonatát a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalára, illetve a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolához.


    Különvonatunk az ébredő természet díszletei alatt Andókútra, illetve Mahócára viszi utasait. Andókúton Erdész Nyuszi meglepetése várja majd a kicsiket és nagyokat, míg a Mahócáig utazókanak egyéni kikapcsolódást ajánlunk. Andókútról a résztvevők szintén különvonattal térhetnek majd vissza Csanyik-Erdei Iskola állomásra, ahol rövid séta után a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola területén folytatódik a program a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásokkal. A kirándulni, avagy andókúti kikapcsolódásra érkező utasaink egy délután induló vonattal térhetnek majd vissza Mahócáról Miskolcra.


    Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban, nyitott és zárt személykocsikból fog állni. A vonóerőt a LÁEV két C-50-es kismozdonya fogja szolgáltatni.

* * *

PROGRAMOK A HÚSVÉTI ÜNNEPKÖR JEGYÉBEN:
 • ANDÓKÚT    A különvonat a szárnyvonal leghangulatosabb állomására, Andókútra viszi húsvéti programunk iránt érdeklődő utasait. A varázslatos erdei forrástó partján Erdész Nyuszi meglepetése várja majd a kicsiket és nagyokat. Innen a résztvevők szintén különvonattal térnek majd vissza Csanyik-Erdei Iskola állomásra, ahol a névadó intézményben folytatódik a program.
 • CSANYIKI ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA    Az erdei iskola hagyományos, a húsvéti ünnepkörhöz kötődő kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal készül az érdeklődő gyermekek és szüleik számára. Készítünk majd természetes, erdei anyagokból húsvéti dísztárgyakat, de bepillantást nyerhetünk a hagyományos ünnepi készülődés világába is. Az erdei iskolai program végén a résztvevők különvonattal térhetnek vissza Miskolc-Dorottya utca állomásra.

    A kisvasúti menetjegyek megváltásával a résztvevők jogosultak a húsvéti programokon való részvételre is, melyre kisgyermekeket és iskolásokat egyaránt szeretettel várunk!


AJÁNLOTT EGYÉNI PROGRAMOK MAHÓCA KÖRNYÉKÉN:
 • ANDÓKÚT    A szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója Andókút. A mesébe illő kis erdei tisztáson forrás és forrástó található, partján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütő helyekkel.
 • TANÖSVÉNY    Mahóca állomás és a kisvasút andókúti megállóhelye között húzódik a mintegy 2,7 kilométer hosszú Varbói Erdei Tanösvény. Bejárása során bepillantást nyerhetünk az erdőgazdálkodás és a környékbeli természeti szépségek világába.
 • VARBÓ    A Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő település a Bükk északi lábánál elterülő takaros, mintegy ezer lelket számláló Varbó község. A kisvasút felől a bükki erdőket elhagyva rövidesen a szemünk elé tárul a szépséges Varbói-tó, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján könnyed kikapcsolódást nyújt a Horgász büfé és a nemrégiben megnyílt izgalmas Kalandpark. A Kalandparkba belépő a helyszínen váltandó, részletek ide kattintva érhetők el: A Varbói-tó, ill. a Kalandpark mintegy 3 kilométerre található Mahóca állomástól, gyalogos megközelítése 35-40 percet vesz igénybe, odaútban erős völgy-, míg visszafelé hegymenetben.
 • KIRÁNDULÁS    Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe, vagy Lillafüredre is ellátogathatunk, ahonnan a hazatérésre a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasaink.

    A mahóca-környéki egyéni programokra vágyó utasainkak a Miskolcra történő visszatéréshez a délutáni 2. különvonatot ajánljuk!

* * *

MENETREND:


9:00-tól   gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson
     - jegyváltás előzetes regisztráció alapján

9:30   különvonat indulása Miskolc-Dorottya utca állomásról
11:00   érkezés Andókútra
     - a húsvéti program résztvevői leszállnak
11:12   érkezés Mahócára
     - egyéni programok

11:25   1. különvonat visszaindulása Mahócáról
11:35   indulás Andókútról Csanyik-Erdei Iskolához
     - húsvéti program résztvevői felszállnak
12:18   érkezés Csanyik-Erdei Iskola állomásra
     - húsvéti program résztvevői leszállnak
     - a vonat igény szerint tovább közlekedik Miskolc-Dorottya utcáig
12:48   Miskolc-Dorottya utca

14:05   visszaindulás Csanyik-Erdei Iskola állomásról Miskolcra
     - a húsvéti program résztvevőinek
14:13/14:15   Papírgyár
    átszállási lehetőség Lillafüred felé (14:15)
14:30   érkezés Miskolc-Dorottya utca állomásra

15:25   2. különvonat visszaindulása Mahócáról Miskolcra
     - az egyéni programot választóknak
15:32/15:35   Andókút
    felszállási lehetőség
16:48   2. különvonat érkezése Miskolc-Dorottya utca állomásra

    A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenünk.

* * *

RÉSZVÉTELI DÍJAK:


Kedvezményes árú jegyek a különvonatra:

    Felnőtteknek 2100 Ft,-/fő, gyermekeknek (4-14 éves korig) 1200 Ft,-/fő

Érvényes a Miskolc-Dorottya utca – Mahóca közti egyszeri menettérti utazásra a program szerinti útmegszakításokkal, illetve visszaútban Garadna – Miskolc-Dorottya utca között is bármely menetrend szerinti vonaton, egyszeri utazásra.

    Kedvezményes családi jegy: 5500 Ft,-

Érvényes 2 felnőtt és 3 gyermek (legfeljebb 14 éves korúak) együtt utazása esetén a különvonatokra és bármely fővonali menetrend szerinti vonatra.

    Óvodás, iskolás csoportok és kísérőik: 900 Ft,-/fő

Legalább 20 fő óvodás, ill. diák (diákigazolvánnyal) és legfeljebb 2 fő kísérő együtt utazása esetén az egyéni utasokra meghatározott utazási lehetőségekre.

Kedvezményes jegy váltásának feltétele az előzetes regisztráció!


Kedvezményes jegyek legkésőbb 2015. április 1-én 23:59-ig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon! A teljesárú jegyek díja: felnőtt: 2400,-, gyermek: 1400 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (9:00 órától) az állomáson.


4 éven aluli gyermekek számára a különvonaton való utazás díjmentes.


Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (2100 / 2400 Ft,-/kutya áron).


Kerékpár gyermekjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1200 / 1400 Ft,-/kerékpár áron), ám korlátozott számban.


* * *

JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK MEGADNI:

 • a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető,
 • részt kívánnak-e venni a húsvéti erdei iskolai programokon, vagy egyéni programot terveznek,
 • egyéni program esetén melyik különvonattal kívánnak visszatérni Mahócáról Miskolcra (11:25-ös, vagy 15:25-ös visszaindulás?)

JELENTKEZÉS / információ: kisvasut@eszakerdo.hu

    Minden jelentkezést legfeljebb 1 munkanapon belül visszaigazolunk!FIGYELEM!
 • A programon alkalmas kirándulóöltözet és időjárásálló túracipő viselése ajánlott!
 • Mahóca és Andókút állomás közvetlen környezete kiépített infrastruktúra (melegedő, wc, büfé, stb.) nélküli erdei kirándulóhelyek. Időtöltését ennek figyelembevételével tervezze.
 • A programot rossz idő esetén is megrendezzük.

Képgaléria tavalyi hasonló rendezvényünkről:
Pirostojás Expressz 2014. április 19.
    Idén először rendezett húsvéti programot az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán. Ez alkalomból a szárnyvonalat vette célba egy különvonat, kíváncsi gyermekekkel és szüleikkel a „,fedélzetén”. A vonat Ortástető állomásig közlekedett, ahonnan egy rövid meglepetésprogram után visszatért a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolához. Az erdei iskola (...)


Csatlakozzon hozzánk és ajánljon ismerőseinek is!„Pirostojás Expressz”


Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!