Legutóbb frissítettem:
2012. február 15-én

Fotótehervonat a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton
A régi idők hangulatát idéző teher-, illetve vegyesvonattal

2012. február 18. szombat


JELENTKEZÉS LEZÁRVA!    2012. február 15. 16:20

    További jelentkezéseket sajnos már nem tudunk elfogadni. Kérjük, hogy aki nem jelentkezett, ne jöjjön, mert nem fog felférni a vonatra.

REGISZTRÁLT JELENTKEZŐKNEK – A program menetrendje

    A program Diósgyőr-Majláth forgalmi telepen fog kezdődni, a fotósvonat innen indul, először „visszafelé” a Dorottya utcai végállomásra. Aki nem tud Majláth telepre 9:30-ig megérkezni, az Miskolc-Dorottya utca állomáson is csatlakozhat még egészen 10:25 percig. A program várhatóan 16:40 - 17:00 órakor fog véget érni, szintén Diósgyőr-Majláth telephelyen.

 • ~8:30 - 9:00 – gyülekezés Diósgyőr-Majláth forgalmi telepen; szerelvény összerendezés és különféle beállítások fényképezése (járműbemutató)
 • 9:30 – Indulás Diósgyőr-Majláth forgalmi telepről Miskolc-Dorottya utca állomásra; útközben fotómegállás 2 helyen, fotózási idő max. 25 perc
 • 10:25 – Indulás Miskolc-Dorottya utca állomásról Garadnára; útközben fotómegállás összesen 6 helyen, fotózási idő max. 75 perc
 • 12:40 – Érkezés Garadnára
 • 12:55 – Indulás Garadnáról Papírgyár állomára; útközben fotómegállás 8 helyen, fotózási idő max. 120 perc
 • ~15:23 – Érkezés Papírgyár állomásra
 • ~15:40 – Indulás Papírgyártól Csanyik Erdei Iskola állomásra, a szárnyvonalon oda-vissza kb. 4 fotómegállással
 • ~16:40 - 17:00 – Visszaérkezés Diósgyőr-Majláth forgalmi telepre

    A fotósmenet két szerelvénnyel fog közlekedni: a fővonalon elől egy C-50-es vontatta személyvonat, míg mögötte látra egy Mk48-as vontatta tehervonat. A szárnyvonalon elől egy C-50-es vontatta személyvonat, míg mögötte látra egy B-26-os vontatta rövidke szerelvény.

Tervezett útvonal:
 • Miskolc-Dorottya utca > Garadna
 • Garadna > Papírgyár > Csanyik-Erdei Iskola
 • Csanyik-Erdei Iskola > Diósgyőr-Majláth forgalmi telep
Tervezett vonatösszeállítás:
 • Hagyományos Mk48-as dízelmozdony kőszállító Uba-kocsikkal és fával rakott teherkocsikkal, illetve igény szerint a fotósokat szállító személykocsival
 • Papírgyár és Csanyik Erdei Iskola között a szárnyvonalon B-26-os dízelmozdony a fotósokat szállító személykocsival
Tervezett program:

    A program várhatóan 9:30-kor fog kezdődni, de Diósgyőr-Majláth forgalmi telepen még 10:30 körül is lehet majd csatlakozni az esetleg később érkezőknek.
    Majláth-tól Lillafüreden át Garadnáig közlekedünk a vegyesvonattal, majd a visszaúton Papírgyártól teszünk egy kitérőt a Parasznyai szárnyvonalra Csanyik-Erdei Iskola állomásig az utolsóként megmaradt B-26-os kis dízelmozdonyból és a fotósokat szállító személykocsiból álló különvonattal.
    A program várhatóan Diósgyőr-Majláth forgalmi telepen ér majd véget 16-17 óra körül. A lehetőségek függvényében ott még tervezünk némi kis „járműparádét” is.

    Mindkét különvonat útja során több „hagyományos” és vonatáthaladásos fotómegállást tervezünk, illetve több helyen lesz lehetőség a menetrend szerinti vonattal való együttállások megörökítésére is. A különvonat vegyesvonatként fog közlekedni, de több helyen is lehetővé fogjuk tenni, hogy „tisztán tehervonatként” is fotózható legyen.

Minimális létszám: 32 fő, maximális létszám: 50 fő

Részvételi díj: 2700 Ft,-/fő

Jelentkezés / információ: lillavonat@gmail.com
Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!