2012. október 27.
Őszi különvonatozás Ortástetőre 2012. október 20.
    „A tavaszik, nagy sikerű út után a LÁEV baráti köre és a LÁEV ismét indított különvonatot a vadregényes, ámde sajnos nem használt Parasznyai szárnyvonal járható szakaszának végéig, Ortástető állomásig. Akárcsak májusban, a vonat most is megtelt, most is közel 150 kiránduló és vasútbarát ült fel a nem mindennapi szerelvényre. A különlegességet ezennel a szépséges bükki (...)

  2012. október 12.
A Mahócai szárnyvonal bejárása 2012. március 16.
    „Kora tavasszal, még a természet ébredése előtt útra keltünk, hogy a saját szemünkkel is lássuk, mi az aktuális helyzet a LÁEV 2008. júniusa óta „tetszhalott” Mahócai szárnyvonalán. A nem éppen pozitív hírek töltéscsúszásokról, fakidőlésekről, ellopott és megrongált vágányokról szóltak... A hírek igazak, de a helyzet mégsem néz ki olyan reménytelennek! (...)
Téli pillantás a Gyermekvasútra 2012. február 4.
    E szép téli, végre havas szombati napon felmentünk kicsit sétafikálni a Normafa környékére. Ha már ott jártunk, elnéztünk a közeli Gyermekvasúthoz is, ahol szerencsénkre éppen érkezett a nosztalgiavonat...

  2012. október 2.
Különvonattal Ortástetőre!
Az őszi gúnyába öltözött Bükk erdeiben
2012. október 20.
szombat
PROGRAMAJÁNLÓ

Részletes tudnivalók a képre kattintva érhetőek el!

  2012. szeptember 25.
Kárpátalja Expressz 2012 szeptember 7-9.
    „Négy országon át a Monarchia egykori vasútvonalain” mottóval indította útjára immár harmadik alkalommal a Kárpátalja Expressz vonatát az Info13 Egyesület a MÁV Nosztalgia Kft-vel és a MÁV-START Zrt-vel együttműködésben. Az útvonal most is azonos, ám az irány fordított volt az előző években megszokotthoz képest. A vonat először a Partium (...)

  2012. augusztus 14.
KÁRPÁTALJA EXPRESSZ
Különvonat Kárpátaljára
2012. szeptember 7-8-9.

PROGRAMAJÁNLÓ

Részletes tudnivalók a képre kattintva érhetőek el!
Különvonat Ortástetőre 2012. május 5.
    „E napon közel négy évnyi, szinte teljes üzemszünet után ismét személyszállító vonat közlekedett a LÁEV vadregényes szárnyvonalán Ortástető állomásig. A lopások és árvízkárok okán a vonal jelenleg sajnos csak idáig, a Mahócáig tartó szakasz kicsivel több, mint feléig járható. Menetrend szerinti forgalom nincs, így az ötkocsis, két C-50-essel vontatott személyvonat (...)
Szovjet trolik hattyúdala Budapesten 2012. március 28.
    Bár mindig is jobban érdekeltek a vaskerekes járművek, a szovjet gyártmányú, Ziu-9-es trolik lassú eltűnése mellett úgy érzem, én sem „mehettem el szó nélkül”. Annak idején igen sokat utaztam én is ezen sokat megélt „hintalovakon” így a budapesti utcákról való teljes eltűnésük előtt legalább néhány kép erejéig magam is megörökítettem őket ezen a szép márciusi (...)

  2012. április 5.
Különvonattal Ortástetőre!
Közel négy évnyi szünet után először
2012. május 5.
szombat
PROGRAMAJÁNLÓ

Részletes tudnivalók a képre kattintva érhetőek el!

  2012. március 24.
LÁEV-fotótehervonat 2012. február 18.
    Nevezett napon látványos fotótehervonat közlekedett a LÁEV hálózatán. A régi idők hangulatát idéző szerelvény négy teherkocsiból, két kőszállító Uba-, egy fával rakott Jah-kocsiból és egy rönkfával megrakott truck-párból állt. A vonatot a „leginkább LÁEV-es” D02-508 psz-ú Mk48-as továbbította. Fával rakott vonat évtizedek óta nem közlekedett a lillafüredi kisvasúton (...)

  2012. február 15.
Fotótehervonat a LÁEV-en
2012. február 18.
szombat

PROGRAMAJÁNLÓ

Részletes tudnivalók a képre kattintva érhetőek el!

  2012. február 12.
Kárpátalja Expressz 2011 szeptember 9-11.
    „Négy országon át a Monarchia egykori vasútvonalán” mottóval indította útjára immár második alkalommal a Kárpátalja Expressz vonatát az Info13 Egyesület. Elsőre hallásra talán nem is különleges ez a mottó, de az út során félelmetes volt a felismerés, hogy valóban négy országon (három utódállamon) keresztül vezetett utunk, ahol négyféle főhatalom alatt, de mégiscsak (...)

  2012. január 5.
ERDÉLY 2011. július 2-től 10-ig
    Idén – mintegy hatévnyi szünet után – ismét módunk nyílt arra, hogy egy hosszabb utazást tegyünk Erdély földjén. A szervezés ugyan kissé sietősre sikerült, de ennek ellenére egy igen tartalmas programot sikerült összeállítani. Rengeteg szépséget láttunk, érdekes emberekkel beszélgettünk, sokféle érzéssel és tapasztalattal gazdagodtunk. (...)


Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!