Az oldalra felkerült:
2005. április 9-én
Kisvonattal és hajóval a Gemenci-erdőben

    Május 1-jén indul a nyári szezon a Gemenci Erdei Vasúton. A 2002-2003-as árvizek hatalmas pusztítása után megfeszített munkával állították helyre a pályát, majd az ezzel egyidejű beruházások eredményeként számos új turistacsalogatóval várják a látogatókat.
    A kisvasúti utazások kiindulópontjaként Pörböly, vagy a Szekszárdtól hat kilométerre levő Bárányfok állomást választhatjuk, úticélként célszerűen Gemenc-Dunapart állomással. A helyi növény- és állatvilágot bemutató Malomtelelői, majd a bárányfoki Ökológiai Tanösvény megnyitását követően tavaly a megállóhelyek csinosítását végezték el Lassiban, Malomtelelőn, és Gemenc-Dunaparton egyaránt. A fából emelt, akár hatvan fő befogadására is alkalmas erdei építmények kitűnően illeszkednek a környezetbe. Lassiban és a dunaparti megállóban szabadtüzes főzésre van lehetőség, a gyermekeket fajátszótér várja, sőt ez utóbbinál még egy kisebb vadasparkot is megtekinthetünk. A Gemenc Rt. új szolgáltatásaként kisvasutazással egybekötött sétahajózást kínál csoportok számára. A társaság 60 fős hajójával Gemenc-Dunapart állomás és Baja között utazhatnak a kirándulók, a kisvasútról az ártéri erdő, a hajóról a folyó szépségeiben gyönyörködve. A nyári idényben – hétvégeken és ünnepnapokon –, amennyiben az időjárási és műszaki feltételek lehetővé teszik, akár a kisvasút Rezét nevű gőzmozdonyával vonatott vonatokon is utazhatunk.
    A többnapos kikapcsolódásra vágyókat szálláslehetőséggel és számos szabadidős szolgáltatással várja a bárányfoki Gemenci Kirándulóközpont.


Turista Magazin – 2004. május

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!