Az oldalra felkerült:
2005. szeptember 28-án
Kisvonattal a Csanyik-völgybe

    Május utolsó szombatján rendezték meg a Lillafüredi Állami Erdei Vasút napját. Ez alkalommal a Csanyik-völgybe utazhattak az érdeklődők a kisvasút különvonatával, ahol megtekinthették az Északerdő Rt. legújabb erdei iskoláját, és ismerkedhettek a környék nevezetességeivel.

    Az ötkocsis, zsúfolásig megtelt különvonat Papírgyár állomásig gőzmozdony-vontatással közlekedett, majd innentől dízelmozdony továbbította a mahócai szárnyvonal „Erdészeti Erdei Iskola Csanyik-völgy” megállójáig. A programon megjelent Miskolc város vezetősége, a kommunikációs támogató régióvezetője és közel kétszáz vasútbarát, akik az új erdei iskola épületének megtekintése után elsétálhattak a közeli Miskolc Városi Vadasparkba, illetve bejárhatták a Forrásvölgy tanösvényt.
    A Csanyiki-Csemete „hátizsákos” Erdészeti Erdei Iskolát a Csanyik-völgy elején, a kisvasút megállója közelében alakították ki. A mintegy nyolc évtizeddel ezelőtt erdészeti oktatási célokra emelt épületet teljesen felújították, környezetét igényesen rendezték. Az új létesítmény oktatási célokra két foglalkoztató teremmel és egy fedett-nyitott, szabadtéri helyiséggel rendelkezik, valamint játszótér és sportolásra alkalmas füves terület kínál lehetőséget a szabadidő eltöltésére.
    Az erdei iskola a Bükki Nemzeti Park területén található, létrehozásának és működésének kiemelt célja az erdőgazdálkodás feladatainak, történetének és fejlődésének megismertetése, különös tekintettel a bányász-erdész közös múltra és a hagyományok ápolására.


Jakóts Ádám (Szöveg és kép)
Hegyisport és Turista Magazin – 2005. július

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!