Az oldalra felkerült:
2015. február 23-án

Fotótehervonat Mahócára!
...az első szárnyvonali tehervonat több évtizednyi szünet után

2015. március 15. vasárnap
Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2015. március 13. 23:59



    Az ÉSZAKERDŐ Zrt. nemzeti ünnepünkön különleges különvonatot indít a LÁEV Mahócai szárnyvonalára, elsősorban vasútfanatikusok és -fotósok számára. A leendő szerelvény azokat a régmúlt időket idézi majd, amikor még mindennapos volt kisvasútjainkon a teherszállítás: fával rakott tehervonat járja majd a szárnyvonalat, útját számtalan, szebbnél-szebb helyen tartott fotómegállással tarkítva. A mahócai vonalon immár évtizedek óta nem közlekedett igazi tehervonat, így az alkalom valódi különlegesség lesz minden arra fogékony kisvasútbarát számára.


    A fényképezéshez a tavaszi ébredés előtti táj ideális, tekintve, hogy a vasút vonalvezetése lombok és levelek híján a legjobban ekkor áttekinthető.

    Tehervonatunk főként fával rakott teherkocsikból (ill. truck párból) fog állni, míg a fotósok a kisvasút személykocsijaiban utazhatnak majd. Azt, hogy zárt, vagy nyitott személykocsikat viszünk-e, az az akkori időjárás függvényében dől majd el, de inkább nyitott kocsikat tervezünk a jobb kilátás érdekében. A vonatokat a kisvasút C-50-es mozdonyai fogják továbbítani, de Csanyik-Erdei Iskoláig Mk48-as feltűnése is várható. A fával rakott teherkocsikkal a C-50-esek korlátozott teljesítőképessége okán Ortástető állomáson találkozunk majd, a tehervonatozás ott kezdődik. Tervezünk vegyesvonatot és önnálló tehervonati összeállítást is.

    A szárnyvonalon alapvetően „kötetlen” menetrend szerint közlekedünk majd, a technikai és forgalmi adottságok figyelembevétele mellett maximálisan a fotózási szempontokhoz igazodva. Előzetes elképzeléseink szerint összesen 160 perc, azaz közel 3 óra „tiszta” fotózási idő áll majd rendelkezésünkre, de sötétedésig még további közel 2 óránk van, amit akár szintén kihasználhatunk.


MENETREND:


9:00-tól   gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson
     - jegyváltás előzetes regisztráció alapján

9:30   Különvonat indulása Miskolc-Dorottya utca állomásról
9:55/10:00   Csanyik-Erdei Iskola
10:32/10:50   Ortástető
kb. 12:00   Érkezés Mahócára

kb. 12:30   Visszaindulás Mahócáról Miskolcra
kb. 16:00   Visszaérkezés Miskolc-Dorottya utca állomásra

A menetrend a szárnyvonalon erősen „kötetlen” jellegű. Visszaérkezés várhatóan 16:00 óráig, de az igények szerint legkésőbb sötétedésig – 17:42.


    A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenünk.


RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Kedvezményes árú jegyek a fotósvonatra:

    Felnőtteknek 3200 Ft,-/fő, gyermekeknek (14 éves kor alatt) 2300 Ft,-/fő

Érvényes a Miskolc-Dorottya utca – Mahóca közti egyszeri menettérti utazásra a fotósvonaton, illetve visszaútban Garadna – Miskolc-Dorottya utca között is bármely menetrend szerinti vonaton.


Kedvezményes jegy váltásának feltétele az előzetes regisztráció!



Kedvezményes jegyek legkésőbb 2015. március 13-án 23:59-ig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon! A teljesárú jegyek díja: felnőtt: 3800,-, gyermek: 2800 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (8:45 órától) az állomáson.


4 éven aluli gyermekek számára a különvonaton való utazás díjmentes.


Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (3200 / 3800 Ft,-/kutya áron).


Kerékpár gyermekjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (2300 / 2800 Ft,-/kerékpár áron), ám korlátozott számban.



JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK MEGADNI:

  • a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető,

JELENTKEZÉS / információ: kisvasut@eszakerdo.hu

    Minden jelentkezést legfeljebb 1 munkanapon belül visszaigazolunk!



FIGYELEM!
  • A programon alkalmas kirándulóöltözet és időjárásálló túracipő viselése ajánlott!
  • Mahóca állomás közvetlen környezete kiépített infrastruktúra (melegedő, wc, büfé, stb.) nélküli erdei kirándulóhely. Időtöltését ennek figyelembevételével tervezze.
  • A programot rossz idő esetén is megrendezzük, változatlan tartalommal.


Csatlakozzon hozzánk és ajánljon ismerőseinek is!



„Fotótehervonat Mahócára”


Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!