Az oldalra felkerült:
2013. január 16-án

    A különvonat szerelvénye az eddigi jelentkezések alapján megtelt! További jelentkezőket már csak várólistán regisztrálunk!
    Várólistára felvett utasok csak az esetlegesen felszabaduló helyek függvényében utazhatnak a vonaton! Az esetlegesen felszabaduló helyekről az érintetteket péntek este 22:00-ig ímélben értesítjük, utána csak a helyszínen.
    Péntektől, ill. a helyszínen csak teljes árú jegyek válthatók, a szabad helyek függvényében. (2013. II. 14. 21:10)

    A rendezvényre vonattal érkező vendégeinknek a MÁV-START Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt!

    A kedvezmény igénybevételéhez kérjen 50%-os alkalmi menettérti jegyet Miskolc-Tiszai pályaudvarig az ország bármely MÁV-START pénztárában!
    Az alkalmi menettérti jegyet a rendezvény helyszínen a LÁEV munkatársával le kell bélyegeztetni. Visszautazásra az alkalmi menettérti jegy csak ezen bélyegzéssel együtt érvényes!
    Bélyegzésre csak a programra jegyet váltó utasaink jogosultak.
    A kedvezmény 2013. II. 15-én 00:00 órától II. 17-én 24:00 óráig vehető igénybe.

A vasútfotós járaton való utazás feltételeit pontosítottuk! (2013. I. 31. 22:35)

Kisvasúttól kisvasútig a téli Bükk erdeiben
Különvonat Ortástetőre és a Lillafüredi Pisztrángtelephez

2013. február 16. szombat, Lilla napja
Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2013. február 14. éjfél

    Lilla napján különleges vonatozással várjuk utasainkat a lillafüredi kisvasút hálózatán. Váltson jegyet a menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon fekvő Ortástető állomásig, majd tartson velünk a fővonal-menti Lillafüredi Pisztrángtelepig! Természetbarátokat és vasútfotósokat egyaránt szeretettel vár a két szervező, A LÁEV baráti köre és az Északerdő Zrt. LÁEV Üzemigazgatóság!

    Ortástető a szárnyvonal közel felénél, Papírgyár elágazóállomástól hat kilométerre található. A vonal jelenleg sajnos csak idáig járható, innen Andókút még kb. három, Mahóca öt kilométerre található.


    A kirándulóvonat délelőtt Ortástető állomásig viszi utasait. Ortástetőtől vezetett kirándulást indítunk a téli Bükk erdein át a Garadna-patak völgyében, a kisvasút fővonala mentén fekvő Lillafüredi Pisztrángtelepig. A táv kb. 7 km, a szintemelkedés 259 m, a ráfordításra szánt idő 3-3,5 óra.

    A pisztrángoshoz való érkezés után szakavatott vezetésen veszünk részt a telepen, valamint lehetőség lesz nyers és füstölt pisztráng vásárlására is.

    Ortástetőtől természetesen egyéni kirándulásokra is lehetőség van, azonban a vonat még délelőtt visszaindul, így Ortástetőre nem érdemes visszatérni. A kirándulni nem, csak vonatozni vágyó utasainknak ajánljuk a vasútfotós járatot (lásd alább), amely Ortástetőtől Papírgyáron át Garadnáig közlekedik. A vasútfotós járat utasai szintén csatlakozhatnak a Pisztrángtelepen vezetett programhoz.

    Különvonatunk a pisztrángos bemutatásának befejezésétől függően, kb. 15:00 - 15:30 órakor fog visszaindulni közvetlenül a teleptől. Miskolc-Dorottya utca állomásra legkésőbb 16:30-ig érkezünk vissza.


    Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban a LÁEV kis zárt személykocsijaiból fog állni. Szükség esetén nyitott kocsi besorozása is várható. Vonógépként jelen tervek szerint Mk48-as mozdony fog szolgálni.


    A pisztrángoshoz vezető kirándulás ideje alatt a szerelvény fotósvonatként közlekedik Ortástető – Papírgyár – Garadna (–Pisztrángtelep) viszonylatban. Az út során a szárny- és a fővonalon is több fotómegállást tartunk majd a vonal nevezetesebb pontjain.
    A vasútfotós járatra elsősorban a vasútfényképezés szerelmeseit várjuk, illetve azokat, akik nem kívánnak részt venni a kiránduláson. A fotómegállások során fényképezési szándék nélkül kérjük ne szálljon le!
    A vasútfotós járaton való utazás – fényképezési szándéktól függetlenül – fotósvonati kiegészítő jegy váltása esetén lehetséges!


Tervezett menetrend:

9:00-tól   gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson
  jegyváltás előzetes regisztráció alapján

9:30   indulás Miskolc-Dorottya utca állomásról
10:20   kirándulóvonat érkezése Ortástetőre
  Pisztrángtelepre vezető kirándulás kezdete

10:45   fotósvonat indulása Papírgyáron át Garadnára
  vasútfotósoknak, külön díj ellenében!
12:05/12:20   Papírgyár
  átszállási lehetőség Miskolc-Dorottya utca felé (ind. 12:13)
13:00/13:12   Lillafüred
  vonatkeresztezés, különvonat a deltában
13:22/13:40   Fazola-kohó
  fotómegállás, menetrend szerinti vonat előz
13:45   Leszállási lehetőség a Pisztrángtelepnél
  csatlakozási lehetőség a pisztrángost bemutató programhoz

15:00~15:30   Kirándulóvonat visszaindulása a pisztrángostól Miskolcra
  a Pisztrángtelepet bemutató program végéhez rugalmasan igazodva!
+15 perc   Lillafüred
  leszállási lehetőség
16:30-ig   érkezés Miskolc-Dorottya utca állomásra

    A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenünk.


Kedvezményes árú jegyek a kirándulóvonatra:

    Felnőtteknek 1800 Ft,-/fő, gyermekeknek (14 éves kor alatt) 1200 Ft,-/fő

Érvényes a Miskolc-Dorottya utca – Ortástető (– Papírgyár), valamint a Pisztrángtelep – Miskolc-Dorottya utca egyszeri utakra.


Kedvezményes árú fotósvonati kiegészítő jegy:

    Egységesen 1000 Ft,-/fő, a kirándulóvonat díján felül

Érvényes az Ortástető – Papírgyár – Garadna – Pisztrángtelep egyszeri útra.


Kedvezményes jegy váltásának feltétele az előzetes regisztráció!Kedvezményes jegyek legkésőbb 2013. február 14-én éjfélig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon! a teljesárú jegyek díja: felnőtt: 2100,-, gyermek: 1500,-, fotós: 1300 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (9:00 órától) az állomáson.


Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1800 / 2100 Ft,-/kutya áron).    JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK MEGADNI:
  • a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető
  • részt kíván-e venni a fotósvonaton
  • részt kíván-e venni a Pisztrángtelephez vezető kiránduláson

Jelentkezés / információ: lillavonat@gmail.com
Képgalériák a korábbi szárnyvonali rendezvényeinkről:
Őszi különvonatozás Ortástetőre 2012. október 20.
    A tavaszi, nagy sikerű út után a LÁEV baráti köre és a LÁEV ismét indított különvonatot a vadregényes, ámde sajnos nem használt Parasznyai szárnyvonal járható szakaszának végéig, Ortástető állomásig. Akárcsak májusban, a vonat most is megtelt, most is közel 150 kiránduló és vasútbarát ült fel a nem mindennapi szerelvényre. A különlegességet ezennel a szépséges bükki (...)
Különvonat Ortástetőre 2012. május 5.
    E napon közel négy évnyi, szinte teljes üzemszünet után ismét személyszállító vonat közlekedett a LÁEV vadregényes szárnyvonalán Ortástető állomásig. A lopások és árvízkárok okán a vonal jelenleg sajnos csak idáig, a Mahócáig tartó szakasz kicsivel több, mint feléig járható. Menetrend szerinti forgalom nincs, így az ötkocsis, két C-50-essel vontatott (...)

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!