Legutóbb módosítottam:
2011. február 13-án
A kisképekre kattintva megtekinthetők az adott eseményen készült fényképek.

Fejlesztések éve a LÁEV-en 2010. február-december
    2010. mozgalmas év volt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút számára. Többéves kitartó előkészítő munka után februárban kezdetét vette az EU-támogatással megvalósuló nagyszabású fejlesztések kivitelezése. Az élet azonban több nem várt kellemetlenséggel is szolgált, árvizek formájában, melyek több szakaszon tették hetekre, illetve hónapokra járhatatlanná a vonal nem kis szakaszait. (...)
M61,010 újra személyvonattal 2010. szeptember 4.
    2010. szeptemberének első szombatján, közel tíz évnyi szünet után ismét személyszállító vonatot továbbított a 2000. decemberében forgalomból kivont M61,010 pályaszámű Nohab mozdony. A gépet 2001. elején vette pártfogásába a Nohab-GM Alapítvány. A mozdony noha üzemképes volt, biztonságos üzeméhez és a hatósági engedély megszerzéséhez számtalan javítást (...)
Balatoni vitorlázás 2010. július 10-16.

    Balatonszemes > Balatonlelle > Badacsony > Balatonlelle > Révfülöp > Balatonlelle > Balatonszemes
Székely Gyors és Csíksomlyó Expressz 2010. május 21-24.
    Hazatért a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. Utóbbi idén először járta meg Erdély vasútvonalait, így a hazaút valódi újdonság volt, szebbnél-szebb tájakon keresztül. Fogadtatásunk idén is a megszokott volt, viszont a román vasúti szervek sajnos érezhetően szőrösszívűebben kezelték az eseményt. Ettől még azonban ismét felemelő érzés volt a csíksomlyói hegynyeregben, (...)
Az utolsó sárga vonat Királyréten 2010. március 28.
    Március utolsó hétvégéjén, gyönyörű napsütéses időben, fotósvonat közlekedett a királyréti kisvasút vonalán. A menet apropója az volt, hogy rövidesen a kisvasút valamennyi járműve erdei vasúthoz méltó, zöld színezést fog kapni a ’80-as éveket idéző tiritarka sárga árnyalatok helyett. Ha igaz, ez volt az utolsó sárga vonat Királyréten...
Kárpátalja Expressz 2010 március 19-20.
    2010. március 19-én indult útjára először a Kárpátalja Expressz. Az út korszakalkotó volt, hiszen a második világháború óta nem járt magyar személyszállító vonat ezen az útvonalon. A helyiek ennek kijáró méltósággal köszöntötték az expressz utasait, akik illő meghatottsággal fogadták a szíves vendéglátást. (...)
Havas biciklizés a Bükkben 2010. február 6.

    Szilvásvárad > Nagy-mező > Jávorkút > Lillafüred > Miskolc
Korcsolyázás a Balatonon 2010. január 30.
    Az idei télen nem lehet oka panaszra annak, aki szereti a havat, ill. a valódi telet. Jut elég hóból és hidegből is, így nagyobb tavainkon január vége felé már korcsolyázni is lehetett. Ezen a szombaton megtekintettük a téli Balatont, és a korcsolyát sem hagytuk otthon. Klassz volt! :-)
Irány Pécs! 2010. január 10.
    A németországi Essen és a törökországi Isztambul mellett 2010-ben Pécs városa érdemelte ki az Európa kulturális fővárosa címet. A programév nyitóünnepségére január 10-én került sor, melyre a MÁV-Nosztalgia Kft. különvonatot indított Budapestről. Sajnos jellemzően a hazai közállapotokra, a város még messze nem úgy nézett ki e napon, mint ahogyan az (...)

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!