Legutóbb módosítottam:
2006. január 5-én
A kisképekre kattintva megtekinthetők az adott eseményen készült fényképek.

Különvonatozás Mahócára 2005. december 29.

    
Mikulásvonat Lillafüredre 2005. december 2.
    Immár három éves hagyomány szerint, idén is elindultak a LÁEV Mikulásvonatai, melyeken több ezer környékbeli gyerek utazhat Miskolcról Lillafüredre, ahol játékos programokon vehetnek részt. A hivatalos megnyitó december 2-án volt, melyen én is jelen voltam.
A Margit híd lábánál... 2005. november 17.
    Novemberben a Duna alacsony vízállása miatt szárazra került a meder a Margit híd középső pillérjénél, mely így a szigetről száraz lábbal is megközelíthetővé vált. Alábbi képeim itt, e számomra „új helyen” készültek, a hídról, a városképről, és a meder egyéb titkairól... Ez utóbbi alatt főként a háborúból visszamaradt hídroncsok, villamossín-maradványok és egy kreatív ötlet (...)
Bükki biciklitúra 2005. október 15.

    (Budapest >) Szilvásvárad > Jávorkút > Lillafüred > Miskolc (> Budapest)
Nyírvidéki kisvasút napja 2005. szeptember 10.
    Idén 100 éves a Nyírvidéki Kisvasút. Az idei kisvasúti napon ez alkalomból Dombrádra közlekedett különvonat, Tiszatelek állomástól egy szegény kis gőzmozdony által „vontatva”.
Képek Miskolcról 2005. szeptember
    Az idei nyár legutolsó (avagy az ősz legelső) napjait Miskolcon töltöttem/töltöttük. Alábbiakban itteni másfél hetünkön készült képeimből látható néhány „csak úgy”, főként a városról és a környékről, ill. néhány rólunk és tevékenységünkről.
ERDÉLY 2005 2005. augusztus 8-tól 21-ig
    Idén második alkalommal kalandoztunk Erdély földjén. Részt vettünk az első gyergyószentmiklósi EMI-táboron, megtekintettünk számtalan öreg templomot, kerestük a romos kastélyokat és kisvasutakat. Mindeközben sok érdekes emberrel váltottunk szót, beleélve magunkat az ottani létbe.
Balatoni vitorlázás 2005. VII. 30-tól VIII. 6-ig
    Immár szokásosnak nevezhető balatoni vitorlázásunkat Zsolt, Rigli és én július 30-án kezdtük meg. Jó széllel átszeltük a fél Balatont, megjártuk Badacsony szőlőit, kivártuk a különféle viharok végeit, majd egy hét múlva, kora hajnalban visszaindultunk Balatonszemesre, hogy hazatérjünk.
Lillafüredi kisvasút napja 2005. május 28.
    Május utolsó szombatján rendezték meg idén a Lillafüredi kisvasút napját. A különvonat ezúttal a mahócai vonal régi, Csanyik-Erdészlak megállójáig közlekedett, az Északerdő Rt. új erdei iskolájáig.
Utazás a diósgyőri vasúton 2005. május 15.
    Pünkösd vasárnapján a VEKE szervezésében különvonat közlekedett a ma már csak teherforgalom által használt Miskolc–Diósgyőr vasútvonalon.
Bükki biciklitúra 2005. április 30.

    (Budapest >) Szilvásvárad > Bánkút > Jávorkút > Lillafüred > Miskolc (> Budapest)
Kirándulás Szarvaskőnél és Szilvásváradnál 2005. IV. 16.

    (Budapest >) Szarvaskő > Töviskes (Szarvaskő) > Szarvaskő (> Szilvásvárad) > Sikló-felső > Szilvásvárad (> Budapest)
Fakitermelés Budapesten 2005. április 3.
    2005. tavaszán megkezdték az Andrássy út Hősök tere – Kodály körönd szakaszán a fasor felújítását. Ez a régi, szép (jó és rossz) platánfák kivágását, majd újak beültetését jelenti. Számomra megdöbbentő volt látni a nem is beteg fák könyörtelen pusztítását. Az alábbi képek ez alkalomból készültek a „csatatéren”, ill. az akkor még érintetlen szakaszon. Kiegészítésként (...)
Kirándulás a Börzsönyben 2005. március 15.

    (Budapest > Szob >) Nagybörzsöny > Kisirtás > Nagy-Hideg-hegy > Királyrét (> Kismaros > Budapest)
Kirándulás a Mátrában 2005. március 5.

    (Budapest >) Kékestető > Mátraháza > Lajosháza > Gyöngyös (> Budapest)
Gazdatüntetés Budapesten 2005. II. – III.
    2005. február 21-én többszáz traktorral Budapestre vonultak a magyar gazdák jogos követeléseik (többek között az elmaradt EU-s támogatások kifizetése) nyomatékosítása végett. Néhány nap múlva a budapesti demonstrációval párhuzamosan vidéken is tiltakozások kezdődtek félpályás útlezárásokkal. A tárgyalások eredménytelensége miatt március 2-án a gazdák (...)
Vonatozás a bugaci pusztában 2005. február 19.

    Budapest > Kiskőrös > Kecskemét > Kiskunmajsa > Kecskemét > Budapest
Kirándulás a Bükkben 2005. február 12.

    (Budapest >) Szilvásvárad > Ómassa (> Budapest)
Fotótehervonat a LÁEV-en 2005. január 28.
    A tavalyi nagy sikerű hasonló rendezvény után a LÁEV-vel közösen idén is megszerveztük a fotótehervonatozást. Az egész nap szállingózó hóban, csodálatos természeti környezetben sok száz fényképnek vált témájává a kisvasút 50 éves gőzmozdonya és különvonata eme emlékezetes napon.
Városliget 2005. január 27.
    Megérkezett az első komolyabb hó Budapestre is. Ez alkalommal a Városligetben készítettem néhány képet.

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!