Legutóbb módosítottam:
2013. október 23-án
A kisképekre kattintva megtekinthetők az adott eseményen készült fényképek.

Őszi különvonat Ortástetőre 2013. október 19.
    Idei harmadik ortástetői különvonatunk ezennel az őszi erdőt vette célba. Szerelvényünk gyönyörű sárga-barna lombok alatt haladt célja felé, rajta mintegy 180 utassal. Aki pedig az állatkerti séta helyett kicsit továbbsétált Ortástetőtől Andókút felé, kellemes meglepetésben lehetett része: láthatta, hogy megkezdődött a szárnyvonal nem járt szakaszának felújítása, (...)
Kisvasúti nap Pálházán 2013. augusztus 17.
    Hagyományosan, augusztus harmadik szombatján rendezték meg a zempléni Pálháza kisvasútjának napját. Tekintve, hogy már „ősidők óta” nem jártam itt (kilenc éve..), illetve most volt némi közöm a szervezéshez is, Tibor barátomékkal ellátogattunk hát a rendezvényre. Nem bántam meg, sőt, a csodás táj, benne a hangulatos kisvasúttal a mielőbbi visszatérésre sarkall.
Nyárköszöntő kisvasúti nap a LÁEV-en 2013. május 25.
    Az idei lillafüredi kisvasúti napot az Északerdő Zrt. és a LÁEV baráti köre közösen szervezte. A program keretében ismét különvonat indult a menetrend szerinti vonatok által nem járt Mahócai szárnyvonalra, Ortástető állomásig. A programra, melynek keretében andókúti bográcsozásra, tanösvénybejárásra és erdei iskolai bemutatóra is sor került, most is szép számú érdeklődő (...)
Nyomvonalbejárás Farkasgödör-Örvénykőig 2013. IV. 21.
    A tavaly megkezdett „sorozat” folytatásaként idén is folytattuk a LÁEV szárnyvonalának gyalogos bejárást. Ezúttal a már felszámolt Mahóca – Farkasgödör-Örvénykő szakaszt kerestük fel. Nem csalódtunk, ahogyan már sokaktól hallottuk is, ez is egy gyönyörű szakasz volt. A síneket (már ami még megvolt..) 2006-ban szedték fel, de még ma is sok nyomát találni a vasútnak.
Kisvasúti emlékhelyek Észak-Dunántúlon 2013. április
    Április elején úgy adódott, hogy „utazgattunk” kicsit Nyugat-Magyarországon. Ennek apropóján felkerestük az Észak-Dunántúl kisvasúti emlékhelyeit. Ez persze csak a teljesség igénye nélkül történt, de mégis több kiállított kisvasúti járművet kerestünk fel, Gánttól Dunaszegen át Öntésmajorig.
Lilla-napi különvonat Ortástetőre és... 2013. február 16.
    Az idei Lilla-napon immár harmadik alkalommal indítottunk különvonatot a LÁEV szárnyvonalára, annak 2008. óta tartó kényszerű üzemszünete óta. A programra előzetes várakozásinkat is meghaladva minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott, közel 160 fő volt kíváncsi a rendezvényre. A vonat így két mozdonnyal és hat kocsival közlekedett, először a szárnyvonalra, majd (...)

Az oldalon szereplő bármely fénykép, vagy írás esetleges további felhasználásának
csak előzetes hozzájárulásommal tudnék örülni!